Visul merge mai departe
  

 
     Index
    Prima pagina  
     Iubirea
    Noi si ceea ce ne-a legat
     Testamentul
    Suflet si cuvinte
     Durerea
    Lacrimi si disperare 
     Visul
    Un viitor imposibil? 
     Diverse
    Ganduri, mesaje, articole
 
 

Promisiunea [18 nov. 2001]

Nu stiu de ce, dar simt ca acum am puterea sa-ti promit ca am sa fac ceea ce ti-ai dorit. Si stiu ca cea mai mare dorinta a ta era sa fiu fercit. Asa cum si dorinta mea era ca tu sa fii fericita. Nu stiu daca acolo unde esti tu acum mai conteaza aceasta fericire lumeasca, de aceea am sa ma gandesc la tine ca la cineva care si-a indeplinit menirea in lumea asta. Numai acceptand asta o sa am puterea de a merge mai departe. Mi-a fost greu sa accept ca nu mai esti cu mine si ca nu pot sa-ti mai ofer fericirea pe care ti-o doreai. Mi-a fost greu sa accept ca toata lumea noastra de vise va trebui s-o implinesc de unul singur.

Mi-a fost greu sa inteleg ca desi par singur, nu sunt. Mi-a fost greu sa inteleg ca desi tu nu mai esti sa-mi spui cat ma iubesti, undeva in sinea mea eu stiu raspunsul. Mi-a fost greu sa inteleg ce inseamna fericire fara tine. Lacrimile insa, au scos din mine durerea si urletul tacut. Si atunci, in linistea nefireasca care s-a asternut, m-am intrebat daca nu cumva trebuie sa caut in mine puterea de a merge mai departe. Pentru ca in mine s-au adunat toate cele pe care le-am trait, pe care ni le-am spus, pe care ni le-am dorit. Nu, nu sunt singur, pentru ca tu traiesti in mine. Cu fiecare gand, cu fiecare vorba, cu fiecare gest, eu sunt ceea ce tu ai facut din mine.

Dragostea m-a facut sa ma simt special iar durerea pierderii tale m-a sfaramat in mii de bucati. Dar tot dragostea a adunat fiecare bucatica din mine si mi-a spus ca intr-adevar, un om care m-a iubit cu adevarat nu-si poate dori altceva decat ca eu sa fiu fericit. Sa gasesc calea spre fericire. Ce inseamna fericire? Am descoperit in haosul gandurilor mele ca este de fapt o stare. Atunci cand iti dai seama ce important este sa fii fericit, decizi in mod arbitrar sa fii fericit. Fericirea nu se primeste in dar, fericirea e o decizie. Iar eu, de dragul tau si al visului nostru, am decis sa fiu un om fericit. Am decis sa nu mai trec indiferent pe langa o lume atat de frumoasa. Iar acolo unde lumea nu e tocmai frumoasa, sa fiu eu cel care schimba ceva. Pentru ca stiu ca iti doreai atat de mult o lume mai buna. Am inteles ca durerea - mai ales durerea ca mod de viata - mutileaza sufletele.

Desi sufletul meu are urme adanci nu vreau sa fie mutilat pentru tot restul existentei mele. Vreau sa am puterea de a plonja in viata cu sufletul deschis si trepidand de bucurie. Asa ca am sa las in urma durerea si am sa pastrez in mine amintirea atator lucruri care ne-au legat. Am sa invat... sa traiesc altfel decat pana acum. Iti promit ca o sa am grija de mine, iti promit ca n-am sa ma mai simt singur si ca in fiecare noapte am sa te imbratisez in vis. Iti promit ca am sa ma trezesc in fiecare dimineata cu zambetul pe fata - acel zambet pe care doar linistea si bucuria interioara ti-l daurieste - si am sa fac tot ceea ce as fi facut alaturi de tine. Iti promit ca n-am sa ma las impiedicat de nimic, ca am sa fiu mai hotarat ca niciodata sa fac ceea ce ne-am dorit. Si stiu ca voi reusi pentru ca am sa caut in mine aceea putere care sa ma ajute sa merg inainte. Am s-o gasesc in mine, pentru ca si tu esti acolo. Si vom reusi impreuna.

 
Testamentul